Parkman förvärvar Parking Partner Sverige AB

 

2022-09-01 Parkman i Sverige AB (”Parkman”) förvärvar Parking Partner Sverige AB (”Parking Partner”)

 

Genom förvärvet stärker Parkman sin position som ett av Sveriges ledande parkeringsbolag och stärker sin ställning som den tredje största privata parkeringsoperatören på den svenska marknaden.

 

Parking Partner hade det senaste verksamhetsåret en omsättning på 138 MSEK och hanterar cirka 60 000 parkeringsplatser. Parkeringsanläggningarna är belägna i Stockholm och Uppsala.

Förvärvet sammanför två kunniga bolag som kompletterar varandra väl och tillsammans kommer att omsätta över 500 MSEK med god lönsamhet.

Det är första gången Parkman förvärvar ett bolag. Vi har tidigare uteslutande ökat våra marknadsandelar genom organisk tillväxt runt om i Sverige. Parkman har för närvarande verksamhet i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Karlstad, Jönköping, Norrköping och Skövde.

”När vi fick möjlighet att förvärva Parking Partner kunde vi inte tacka nej. Den sammanslagna koncernen blir en stark partner på marknaden och vi har samma syn på parkering med ett tydligt kundfokus. Det finns en betydande potential att optimera de båda verksamheterna då det gäller tekniska lösningar och vi ska fortsättningsvis ha som mål att utveckla våra tjänster till befintliga och nya uppdragsgivare.” säger Per Edlund VD Parkman.

Parking Partners ägare har valt att sälja på grund av åldersskäl hos huvudägarna.
”Vi ser Parkman som en naturlig köpare som vi har valt med omsorg för att Parking Partners kunder även fortsättningsvis ska få en god service och arbeta med ett stabilt bolag.” Säger Per-Erik Nilsson VD Parking Partner.

För ytterligare information kontakta:

Per Edlund, VD Parkman i Sverige AB, 0708-28 93 56, per.edlund@parkman.nu

Per-Erik Nilsson, VD Parking Partner Sverige AB, 0739-808401, pelle@parkingpartner.se